rickvandeuren.reismee.nl

Vang Vieng & Chiang Mai

Family & Friends

Ik zit inmiddels, voor de derde keer alweer, in Bangkok! Vandaag is Douwe z'n laatste dag hier, voordat ie weer naar huis vliegt. Dus we zijn metz'n drieen vanuit Chiang Mai weer afgezakt naar Bangkok, om de afgelopen maanden nog even goed af te kunnen sluiten! Douwe stijgt vannacht rond 2 uur op en als het goed is stappen Daan en ik morgenmiddag alweer op de Trein richting Maleisie. Een treinrit van ongeveer 24 uur! Maarrr we hebben een bed, dus dat moet wel goed komen! De trein brengt ons rechtstreeks naar maleisie, bij de grens krijgen we een stempel en dan kunnen we zo doorrijden!

Na m'n laatste verhaal vanuit Luang Prabang zijn we naar Vang Vieng gegaan, waar we vooral een beetje hebben gefeest en, inde binnenband van een oude vrachtwagen (inclusiefeen10cm lang ventiel), de rivier zijn afgedobberd! Daar hebben wenatuurlijk weer erg gelachen! Had 't ook zekerniet willen missen, maar was ook wel blij toen we weer op de bus stapten! Je ziet de hele dag niets anders dan dronken mensen diehelemaal onderschrammen, blauwe plekken en'glow in the dark' verf zitten. Ouderwetse campingspelletjeswerden nieuw leven in geblazen, zo kon je bijde meest populairebar langs de oever van de rivier 'beer-pong', 'beer-mington', 'beer-ball'en 'beer-bee' spelen! En weet ik 't wat voor andere gekke drankspelletjes.. Dat in combinatie met een laagstaande rivier kan natuurlijk niet altijd goed gaan.. Maar gelukkig zijn wij er allemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen!

Na Vang Vieng zijn we de Thaise grens weer overgestoken en in een rechte lijn naar Chiang Mai gereden, waar we een week zijn gebleven! We sliepen 200 meter van een hele chille reggaebar, waar we 's avonds dus ook vaak te vinden waren! Voorderest zijn we met de scooter2 keer naar de Mea Sa waterfall geweest, waar we gewoon lekker in de zon konden relaxen en een duik nemen in 't koele water! De derde dag zijn we naar de 'Tiger Kingdom' geweest, Dat stond bij Daan & Douwe bovenaan't verlanglijstje en ook mij leek 't natuurlijk erg gaaf om weer 'n keer lekkermet tijgers te kunnen kroelen! Ik vindt het welaltijd dubbel, want vind het zielig dat ze daar zitten! We hadden ookverhalen gehoord en gelezen dat de volwassentijgers ge-drugged worden, zodat ze geaaid kunnen worden enzo.Ik weet natuurlijk niet of dat echt zo is maar ben toch maaralleen 't verblijf van de kleintjes ingegaan. Eerst echtbijbaby'tjes vaneen aantalweken oud en daarna bij hun broers en zussen van een paar maanden oud! Die continumet elkaar aan het stoeien waren,wasecht veten ben blij dat we gegaan zijn. De dag erna was Douwe ziek en ben ik samen met Daan op de scooternaar ''Doi Inthanon'' gereden. Met iets meer dan 2500 meter officieel Thailands hoogste punt.Langs de weg groeiden de bananen- en dennenbomennaast elkaar en op de top van de berg was het maar 12 graden! Dus we hadden alle kleren die we bij ons hadden aangetrokkken en haddenhet nog steeds fucking koud! haha zijn we niet meer gewend natuurlijk! Maar 't was zekerde moeite waard want wezijn onderweg bij een hele mooie waterval gestopt en bovenop de berg was een door mos bedekt en in mist gehuld regenwoud! Erg gaaf! Mag ook wel, want wehebben in totaaliets van200 km. op die k*t scootersgereden. We waren bekaf toen we savonds in 't donker thuiskwamen..

De volgende dag zijn we rond 7 uur savondsin de bus gestapt richting Bangkok. Wat weer een helse rit was, ik had al een slecht voorgevoel! De Bus was zo lek als een vergiet en het heeft de hele nacht geregend, overal kwamwater uit.. haha Ziek, uit een soort rooster in het plafond STROOMDE serieus gewoonwater! hahaha echt niet normaal,de grond was zeiknat en Douwewerd gewoonwakker omdat ie nat werd.. ik was nog wakker en heb daarna ook geen oog meer dichtgedaan! Leuk, dat backpacken in Zuidoost Azie! :D

Nou dat was het weer, ga ff lekker een happie eten met de boys! Ons laatste dinner met z'n drietjes! Mijn volgende verhaal zal vanuit Maleisie zijn.. Tot dan

Peace

Mam

Hey lieffie,
Wat een super verhaal weer, had op mn werk al even snel gekeken en nu net thuis even op mn gemak je verhaal gelezen en je foto's gekeken. Blijf me er over verbazen wat jullie allemaal meemaken. wat moet dit een superervaring voor jullie zijn. Dit vergeet je nooit meer!! Ik weet zeker als jullie over een jaartje of 20, half kaal en met dikke bierbuiken, samen een biertje drinken jullie nog regelmatig zullen mijmeren over die goeie ouwe tijd....weet je nog..toen in Thailand.... Echt helemaal geweldig voor jullie!! En dan die foto's, zo leuk om die te zien, maakt het voor ons allemaal wat tastbaarder. Goh dat water bij die watervallen, normaal zou ik denken..ja dag..dat is gefotoshopt, dat kan niet..die kleur, onvoorstelbaar mooi!! En met die tijgers, super!! Goh en nu weer op weg naar het volgende avontuur...Maleisië...ik zou denken het kan haast niet mooier dus ben erg benieuwd wat jullie daar allemaal weer mee gaan maken. Gelukkig dat het met het tuben allemaal goed is gegaan, als de drank is in de man..... Nou lieffie hoop dat de treinreis een beetje relaxed verloopt, lag dubbel over dat verhaal van jullie laatste busrit...toestanden haha!! Krijg ook van veel mensen te horen dat je zo leuk kan schrijven dus keep on the good work en laat snel weer wat van je horen!! Ik weet wel dat je er niet altijd zin in hebt maar je berichten worden hier met gejuich ontvangen!! Goeie reis en keep in touch!!!
Hou van je en in gedachten ben ik bij je!!!!!!
Dikke kussssssssssssssssssss

Joan

Jeetje wat kun jij leuk schrijven Rick! Het maakt het erg beeldend. Ook al is Douwe vandaag weer onder ons, wij blijven jullie volgen!!
Ik hoop dat jullie een relaxte reis naar Maleisie hebben en wil als jullie terug zijn alle verhalen en foto's zien!!
Zorg goed voor elkaar!

Carla en Gerrit

Hallo jongens.

Wat een mooie foto's.
Genieten jullie maar lekker maar dat is overbodig om te zeggen denk ik hahaha.
Wat een héérlijk leven zeg!!!!!!
Kan jullie ook eens Normandië aanraden een iets mindere belevenis maar toch hahaha.

Groetjes en doe voorzichtig xxxx