Maleisie!!
Family & Friends
Bij deze een berichtje vanuit Kuchin, een stad in 't zuiden van Maleisisch Borneo! Daan en ik, inmiddels alweer 3 weken met z'n tweetjes, zijn zondagochtend in Kuala Lumpur op 't vliegtuig gestapt en nog geen 2 uur later streken we neer op 't op 2 na grootste eiland ter wereld, Borneo! We hebben ons gesettled in Kuchin en zijn nu 'n beetje aan het uitpluizen wat we de komende tijd precies willen gaan doen. Over land reizen schijnt erg lastig te zijn op Borneo omdat de wegen (als die er al zijn) erg slecht zijn. Dus waarschijnlijk gaan we hier niet al te veel kilometers maken en stappen we binnekort alweer op de boot richting de Indonesische eilanden, om niet te veel tijd te verliezen! Om Borneo echt te ontdekken heb je al snel een paar maanden nodig en die hebben we (jammer genoeg) niet meer.. Dus we gaan eerst kijken wat er hier in Sarawak allemaal te doen is, dan de grens over naar Kalimantan (Indonesisch Borneo) en de kust opzoeken! We hebben allebei wel weer behoefte aan wat zon, zee & strand.
Nadat we Douwe in Bangkok hadden uitgezwaaid zijn we op de trein gestapt en bijna 24 uur later liepen we inneens rond in Maleisie. Ons eindstation was Butterworth, waar vlak voor de kust het eiland Penau Pinang ligt! Daar zijn we diezelfde dag nog naartoe gegaan en iets van een week gebleven. De lucht was er, in tegenstelling tot Bangkok weer strakblauw en ook aan de temperatuur kon je merken dat we weer wat dichter bij de evenaar waren! We sliepen in Georgetown in een hostel strak naast een reggaebar, waar we konden bijkomen van de lange treinreis! Verder zijn we naar Penang National Park geweest; het kleinste national park ter wereld! Daar hebben we ook overnacht, we waren alleen vergeten matjes te kopen dus we lagen op de grond. Onze (nieuw gekochte) tent was ook niet helemaal waterdicht en 't kwam 's nachts met bakken uit de hemel, dus we hebben echt fockop geslapen maarrrr, 't was de moeite waard! De trek door de jungle was zwaar maar erg mooi en toen de avond viel werden we beloond met een nog mooiere sunset! Vanuit Pinang zijn we toen vertrokken richting een van de oudste tropische regenwouden in Azie, Taman Nagara! Waar de echte reuzen van 't woud groeienen tijgers & olifanten nog vrij rondlopen. De nacht voordat we aan de trek begonnen sliepen we in Jerantut, waar we de spullen die we niet nodig hadden achterlieten in ons hostel en op de longboat stapten (3 uur varen) richting 't vissersdorpje Kuala Tahan, waar 't avontuur kon beginnen! We hebben 2 nachten in de jungle geslapen en bijna 15 km. gelopen. Wat echt niet meeviel! Onze gemiddelde snelheid was nog geen 2 km/h want we moesten langs, over en onder de boomwortels door, heuvel op, heuvel af en geregeld een tussenstop inlassen om de bloedzuigers van onze benen te branden!En dat alles met een grote rugzak om en een temperatuur die zeker rond de 25/30 graden lag! haha Maar wel echt iets wat we allebei onwijs vet vinden en er dus ook wel een beetje voor willen zweten! We sliepen in een longhouse, een gebouwtje op hoge poten midden in de jungle met alleen een paar houten stapelbedden erin. Deze keer waren we wel zo slim geweest om matjes te huren en, veilig onder ons musqito-net werden we lekker in slaap gezongen door moedertje natuur. Nadat we de tweede dag bekaf en uitgedroogd waren aangekomen bij de hut, vlak voordat 't donker werd, zagen we vanuit de hut ineens een beer lopen! Fucking vet, een beer in 't wild gezien.. Het was niet lang, maar lang genoeg om 'm goed te kunnen zien en dus eenmooie kers op de taart! Hoe groot ze ook zijn, olifanten zijn we niet tegen 't lijf gelopen! Wel een paar flinke hopen olifanten-shit en duidelijke voetsporen gezien, maar daar is het bij gebleven. Voordat we aan onze trekking begonnen werd ons bij de headquarters verteld dat we langs de rivier wel een boot terug konden fixen, bij een stadje (zo stond 't aangegeven op de kaart) een paar kilometer van onze laatstehut vandaan! Dus de derde dag waren we daarheen gelopen, komen we daar.. Is 't echt de ziekste spookstad ooit. Geen mens te bekennen en allemaal verlaten houten bungalows zo rot als maar zijn kan. Allemaal met kapotte ruiten, Ingestortte daken, veranda's, en overal groeide alweer planten en wortels overheen, was net Jurasic Park! Er was een kleine steiger waar we dus maar gingen zitten in afwachting van een boot, die geregeld langskwam maar ons geen van allen mee wilde nemen omdat ze allemaal de andere kant opgingen. Na een paar uur wachten hadden we onszelf er al op voorbereid dat we misschien in de spookstad zouden moeten slapen, toen er gelukkig een boot kwam die de goede kant op ging! Maar toen hadden we nog 1 probleem: we hadden geen geld op zak haha! We moesten 40 ringit (ons laatste geld) borg achterlaten in Kuala Tahan, waar we de matjes gehuurd hadden. En de boot terug naar Kuala Tahan kosste 25 ringit per persoon! Dus zelfs als we wat van de prijs af konden krijgen en achteraf zouden mogen betalen, zouden we platzak in Kuala Tahan staan (waar natuurlijk geen ATM of bank is)! Vanwaar we weer in 'Jerantut' moesten zien te komen! haha Maarrrr gelukkig en vooral heel toevallig zat er in de boot een local die goed engels sprak en ook diezelfde dag nog naar Jerantut ging om benzine te kopen! Dus wij die boot in, eenmaal in Kuala Tahan onze borg opgehaald en nog 10 ringit van die local geleend om de bestuurder van de boot te kunnen betalen! En vervolgens met onze locale vriend mee gereden naar jerantut, waar we konden pinnen en 'm terugbetalen! MAN, wat een avontuur haha. De foto's houden jullie tegoed want ben wel een beetje klaar met die computer hier!
Verder hebben we daarna nog een paar dagen in Kuala Lumpur versleten, onze vlucht geboekt en nu zitten we hier. Hoop dat jullie weer een beetje een beeld hebben van wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt.. Een dikke knuffel en kus voor Mam, Pap en Romy en laat me even weten of jullie morgen misschien kunnen skypen! <3
Love & Peace
Hey lieve lieve schat
Als eerste weer superleuk om weer een verhaal van je te lezen, altijd een verrassing!!
Sjemig wat een verhaal weer, wat hebben jullie weer veel gereisd man, ongelooflijk!! Je zet het hier in een paar regels maar is natuurlijk een hele onderneming!! Alle plaatsen en eilanden die voorbijkomen in je verhaal alsof het niks is!! Ik zit hier ook gewoon een beetje flabbergasted achter de pc....wat maak jij allemaal mee man!? Is moeilijk om ons er een voorstelling van te maken.....beren...lekke tenten...huizen op palen...spooksteden..pfff wat lijk (en ben) je ver weg op zo'n moment!! Wat een avontuur, ik verbaas me ook iedere keer hoe jullie samen alles weten op te lossen en stel me zo voor dat dat alleen maar een voordeel is voor je toekomst; ain't no mountain high enough... En ik maar in de waan zijn dat dat nooit allemaal lukt zonder je vader en moeder..haha..je blijft ons verbazen lieffie!! Dat verhaal van die spookstad en die boot, zag jullie helemaal zitten op die steiger. Maar ook dat is weer goed afgelopen gelukkig. Het is denk te veel om straks allemaal thuis te vertellen en daarom zijn die verhalen ook zo leuk, laat ons toch stukje bij beetje weten waar jullie mee bezig zijn. 5 maanden weg en dan toch eigenlijk nog tijd tekort hebben... dat laat nog wat te dromen over voor de toekomst joh. Maar voorlopig niet he, ik lig hier helemaal in de stress over OV kaarten, studiefinanciering, kamers en benodigde handtekeningen...daar ligt weer een nieuwe uitdaging voor jullie denk ik zo!! Normaal vloeien de woorden zo uit het toetsenbord maar loop vandaag een beetje vast, wil je zoveel vragen en zeggen dat ik het even niet meer weet. Skypen zou super zijn, is veel te lang geleden!! Maar moet morgen en woensdag tot 6 uur werken dus wordt wel erg laat voor jou denk. Vanaf donderdag ben ik gewoon thuis en anders moet ik vragen of papa eerder naar huis kan maar wil je zelf ook heel graag even zien en spreken!!! Nou lieffie hoop dat we vd week even kunnen skypen, laat ik nu alles eerst weer even bezinken....!!
"Laten gaan is een manier om te zeggen ik hou van jou"
Dikke kusssssssssssssssssssssssssssssssssssss
Hoi Rick en Daan,
Wij sluiten aan bij het antwoord van je ouders,het is niet te bevatten wat jullie allemaal meemaken,maar zo ontzettend tof om te lezen!!
We wachten nu gewoon op de foto's!
Geniet van alles wat op jullie pad komt,en uitkijken!!!
Liefs de deurtjes.
Hoi gasten!!!
Ik dacht zal ook weer eens een bijdrage leveren met het duidelijk maken dat we jullie/jouw verhaal wel degelijk lezen. Tis een prachtig avontuur zeg en je mag best weten dat ik ontzettend jaloers ben eigenlijk, jaloers op het feit dat jullie dit gewoon doen, had ik ook moeten doen denk ik dan..maar ja..inmiddels gaat dat niet meer lukken. Jullie maken overigens schitterende foto's zeg maar dat zal niet lastig zijn denk ik dan, in zo'n geweldige entourage en ander cultuur. Genieten man.Nou zou ik een heel verhaal kunnen ophangen over mijn avonturen maar die komen ongeveer neer op ...werk-schiphol-thuis-werk-schiphol-thuis etc!!! geen reet aan dus...Ik lees al wel tussen de regels dat jullie volgende doel al bekend is!! dat willen je vader en moeder niet weten misschien maar het zal mij niets verbazen hahah...Orang oetangs spotten!!! Leuk ook dat je zegt we hebben zon,zee en strand nodig!! Wat een problemen he...haha..werelds gewoon!!!Overigens wat vliegt de tijd he, merken jullie dat ook eigenlijk?? Heb je het gevoel dat jullie al zo lang weg zijn?? Lijkt mij eigenlijk van niet....dusss :-)
Believe in yourself! Have faith in your abilities! Without a humble but reasonable confidence in your own powers you cannot be successful or happy.
(Norman Vincent Peale)
Hey mannen!
Wat een geweldig verhaal weer om te lezen. Rick, je schrijfstijl is zo mooi dat je me helemaal meeneemt met je verhalen!
Top om te zien dat jullie twee het met elkaar zo goed uithouden en alles samen weten op te lossen. Jullie zijn twee toppers en ik kan niet wachten jullie weer veilig in NL tegen te komen!
Have fun nog en take care.
Liefs Marijk
Pfff wat een mooie spreuk weer van Martin, had het zelf niet beter kunnen verwoorden....
Hey die Rick en Daan!!!
Dat was wel weer even genieten om over jullie avonturen te lezen.....en dat achter de computer in een druilerig nederland!
In kijk nergens meer gek van op hoor......wat julle allemaal meemaken, geweldig!!
Hier alles rustig. Wij zijn lekker met Mark,Michelle, Thom, Martin en ikzelf een weekje naar Zakynthos geweest! Was heerlijk, verschrikkelijk veel gelachen, gegeten en gedronken, kortom niet zo avontuurlijk als jullie vakantie, maar wel super gezellig. Alleen 1 weekje......waar gaat het over he!
Nog even wat anders Rick.....laat je me nou helemaal alleen aanmodderen met Zwabber in je vader en moeders vakantie....... 2x daags inenten.....dat kan ik toch niet zonder jouw hulp! Wat een superteam waren we vorig jaar met een half opengereten kat, moet je haar nu eens zien!! Echt balen dat ik het nu in mn eentje op moet lossen, hoop dat het lukt, maar zal met heimwee terug denken aan vorig jaar!!
Nou, we zijn al aan het aftellen hier....geniet dus nog maar even lekker en een dikke kus voor jou en Daan!!xxxxx
Wat een heerlijk leventje!
Geniet maar fijn hoor!
Als je nou straks als je studeert en je kan niet rondkomen van je studie financiering en je ouders willen "niks" schuiven en je moet wat bij verdienen.
Probeer eens een boek of kinderboekje te schrijven met eigen illustraties.
Wie weet en kan je nog veel geld verdienen.....
Een dikke kus en nog heel veel plezier en de groetjes aan Daan. xxxxx
He Rick,
Wat een prachtige foto's weer. Wat hebben jullie het heerlijk. Geniet nog maar even lekker.
Nou tot gauw is al weer aftellen geblazen, dus neem het er nog even van. Want straks zit je weer in het gewone leven.
Dikke kus
Geniet nog maar fijn een paar dagen!!!
Zien je snel.
Groetjes xxx